Foto: Björn Lindgren/TT

Allt fler väljer solceller i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Solcellskapaciteten i Värmland dubblerades under 2017, jämfört med tidigare år. Det fanns då 431 solcellsanläggningar i länet. Det visar siffror från Svensk Solenergi.

Arvika kommun ligger högst i rakningen, medan Grums ligger lägst.

– Allt fler hushåll och företag installerar solceller. De vanligaste skälen är att långsiktigt sänka sina energikostnader samt att bidra till en 100 procent förnybar elproduktion i Sverige, säger Johan Lindahl, talesperson för branschorganisationen Svensk Solenergi.

Räcker till 996 villor

I hela landet ökade solcellskapacitetet med 65 procent. I Värmland ökade den med hela 105 procent. De solceller som finns i länet producerar tillräckligt med el för att räcka till 996 genomsnittliga villor.

Solcellstoppen baseras på siffror från SCB med kompletterande underlag ifrån elcertifikatsystemet för de kommuner som sekretessbelagts hos SCB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.