Allt om rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Här har vi samlat allt, och lite till, från vår bevakning av årets rally. Klicka in dig och återupplev rallyskogarnas magiska motorvärld.

Värmlandsnytt hänger på första parket under hela Rally Sweden. Häng med oss i tävlingen! De blå länkarna till höger är de senaste publicerade inslagen från tävlingen.

Om du klickar på den röda rubriken rubriken till höger ”Rally i Värmland 2013” får du en lista med allt publicerat om rallyt.

Svenska rallyt (sedan 2010 kallat Rally Sweden) är Sveriges största rallytävling och ingår i Rally-VM (WRC). Rallyt kördes första gången 1950 som sommartävlingen Midnattssolsrallyt men är sedan 1965 en vintertävling. Start och målgång har sedan 1967 skett i Karlstad. Servicecentrum, och den egentliga mittpunkten i VM-rallyt, är flygfältet i Hagfors. Två gånger har Svenska rallyt ställts in: 1974 på grund av oljekrisen och 1990 då den milda vintern gjorde att det inte gick att köra. Efter det har rallyts sträckning lagts längre norrut, ungefär i nivå med Hagfors, varför en del klassiska sträckor, såsom Bäckelid, Storfors och Hult, har försvunnit. Svenska rallyt kördes inte 2009, eftersom det inte ingick i VM-serien. År 2012 kördes rallyt den 9-12 februari.

Källa: Wikipedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska rallyt 2013

Mer i ämnet