Foto: Räddningstjänsten

Allvarlig krock med lastbil på E18

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil kolliderade under fredagen med en personbil på E18 i höjd med Årjäng. I personbilen färdades två personer som klämdes fast i kollisionen. Enligt polisen har den ena personen avlidit under eftermiddagen.

Det var strax efter klockan 14.30 som larmet kom om olyckan på E18 i höjd med Holmedal. Det var på en 90-sträcka som lastbilen och personbilen frontalkrockade. Räddningstjänst på plats beskrev kollisionen som ”mycket kraftig”.

– Personbilen blev rejält tilltryckt, säger Krister Davidsson, räddningschef i beredskap.

Två personer fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt polisen har den ena personen, en kvinna född på 50-talet, avlidit av sina skador. Den andra personen, en man också han född på 50-talet, vårdas.

– Han är allvarligt skadad men läget är stabilt var det sista vi hörde från sjukhuset, säger Erik Hiding vakthavande befäl på polisen.

Mannen och kvinnan är norska medborgare och de anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Lastbilschauffören larmade

Lastbilschauffören chockades men kunde enligt räddningstjänsten själv ta sig ut lastbilen och slå larm.

Trafikverket valde att stänga av vägen tillfälligt i båda riktningarna och det rådde totalstopp på E18.

Strax efter klockan 18 kunde dock trafiken rulla på som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.