Anders Domert föreslås som ny lagman i Värmlands tingsrätt av Domarnämnden. Nu återstår att regeringen utnämner honom till lagman. Foto: arkivbild/SVT

Anders Domert föreslås som ny lagman i Värmlands tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

Nu har regeringen utsett Anders Domert till ny lagman i Värmlands tingsrätt. Han har sedan 2012 arbetet som chefsrådman i Örebro tingsrätt.

Det var i slutet av januari som den nuvarande lagmannen Lars Holmgård meddelade att han slutar som lagman efter sex år. I Domarnämndens motivering till utnämnandet av Domert som efterträdare skriver de följande:

”Anders Domert framstår som en mycket skicklig jurist och kan åberopa mångårig och starkt vitsordad erfarenhet av chef- och ledarskap i domstol.”

Domarnämndens beslut fattades på deras sammanträde den 14 juni. Under torsdagen den 28 september fattade även regeringen beslut om att utse Anders Domert till lagman i Värmlands tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.