Andra vargen skjuten i Rackstadsreviret

Uppdaterad
Publicerad

Det var under torsdagens skyddsjakt i Rackstadsreviret som en hanvalp sköts efter att jägarna ringat flocken i ett mindre skogsområde vid Grundsjön, väster om Västra Ämtervik.

Hanvalpen är den andra vargen som skjutits i Rackstadsreviret. I förra veckan sköts en varghane i samma område. Därmed har länsstyrelsens beviljade kvot fyllts.

Jägare och markägare i området har krävt fortsatt jakt för att skjuta samtliga vargar i Rackstadsreviret. Jägarnas företrädare, Bertil Forsberg, säger till Svenskjakt.se att det är nödvändigt då föräldradjuren lärt sina valpar att konsekvent söka upp, döda och äta jakthundar.

Kari Langöen, vilthandläggare på länsstyrelsen i Värmland, bekräftar att man under torsdagen hade ett möte med jaktlaget och representanter från länsstyrelsen, där det framfördes önskemål om fortsatt skyddsjakt i området.

– Men det är inget beslut som vi har tagit än, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer