Man anhållen efter att ha skjutits av polis i Vålberg

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern gick runt i Gökhöjden i Vålberg och uppträdde hotfullt och våldsamt under måndagen, vilket fick polisen att fatta beslut om att skjuta honom i benet. Nu har mannen anhållits, bekräftar polisen.

Dagen efter händelsen i området Gökhöjden i Vålberg, i Karlstad kommun, är polisen förtegen om detaljer. Men man bekräftar under tisdagen att den man i 50-årsåldern som sköts nu har anhållits.

– Det är tidigt i utredningen och än så länge kan jag inte säga så mycket, säger Stefan Wickberg,, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Mannen ska under måndagseftermiddagen ha kastat stenar som slagit sönder fönster och gjort utfall med kniv mot en person. När polisen kom till platsen gick mannen mot dem med en kniv i handen. Polisen stoppade mannen genom att skjuta honom i benet.

– Mannen är fortsatt kvar på sjukhus, och har nu hörts tillsammans med försvarare. Mannen förnekar brott, men misstanken kvarstår och utredningen drivs vidare i övrigt, berättar Stefan Wickberg.

Den initiala brottsrubriceringen ”försök till grovt våld mot tjänsteman” har ändrats till ”försök till grov misshandel av tjänsteman”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.