En anhörig föll i lördag ner i ett slukhål när hon skulle plantera blommor på graven. Foto: Charlotte Holmgren

Skulle besöka grav – föll ner i slukhål

Uppdaterad
Publicerad

En anhörig som skulle plantera ljung på en grav på kyrkogården i Södra Råda, vid gränsen mellan Kristinehamn och Gullspång, föll plötsligt ner i ett slukhål. Marken vid gravplatsen gav helt enkel vika och kvinnan föll ner i hålet, som uppskattas vara runt 1,20 meter djupt.

Det var i lördags som händelsen inträffade.

– Det ska inte kunna bli så här men det hade regnat mycket under fredagen och marken är lite grusig. Troligtvis blev det någon dränering, säger Andreas Lindblad, fastighet- och kyrkogårdschef vid Amnehärad-Lyrestads pastorat.

Polisanmält

Kvinnan klarade sig med lindriga skador, uppger Mariestads-Tidningen, men händelsen är polisanmäld.

– Hon ville inte krångla på något sätt men hon gjorde en anmälan ifall det skulle bli något, med sjukhuset eller så.

Ytterligare person föll

Men kvinnan var inte den enda som föll ner i hålet. På söndagen föll kyrkoherden Charlotte Holmgren också ner i hålet, då hon skulle dokumentera hur djupt det var.

– Hon sträckte sig och är lite öm men det gick bra. Hade det varit ett barn eller till exempel någon med rullator, hade det kunnat gå illa, säger Andreas Lindgren.

Inte hänt förut

Graven är från i april i år och kyrkogårdsvaktmästaren hade tidigare under veckan klippt gräset på graven och inte märkt något särskilt.

– Så här djup hål blir det inte av en grav, vi fyller på med material allt eftersom på graven, säger Andreas Lindgren.

Något liknande har inte hänt tidigare inom pastoratet men Lindgren kan inte garantera, att det inte skulle kunna hända igen.

– Det är svårt att säga. Men vi måste hålla koll.

Hålet uppskattades vara närmare 1,20 meter djupt. Foto: Charlotte Holmgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.