Putte i Parken blir inte av i Karlstad 2023. Foto: SVT

Årets Putte i parken i Karlstad inställt

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Putte i parken i Karlstad under sommaren. Årets upplaga av gratisfestivalen ställs in, något som NWT var först med att rapportera.

– Jag älskar att se människor dansa hoppa och le av det man skapar, så det känns otroligt tråkigt, säger arrangören Patrik Ekman till SVT.

Anledningen är att arrangörerna inte kommit överens med kommunen om finansiering av festivalen. Patrik Ekman berättar att festivalen uppskattningsvis kostar ungefär två och en halv till tre miljoner kronor och kommunen går in med 800 000 till en och en halv miljoner kronor.

– Det är jättetråkigt i en tid där inte många kanske har råd att gå på evenemang. Det försvinner nu i en tid som det behövs som mest, säger Patrik Ekman.

Karlstad kommun säger att det inte blir någon festival denna sommar. Istället tittar kommunen framåt på lösningar för 2024.

– Vi tittar efter vad vi ska ha för kriterier sen går vi vidare, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd i Karlstad kommun.

Hon fortsätter:

– Grejer kommer fortfarande hända under sommaren som kulturnatten och artister som spelar i Mariebergsskogen, men ingenting likt Putte i parken denna sommar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.