Foto: Frida Ingemarsson/SVT

Årjängstravet får miljonstöd för satsning på funktionsvarierade

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen bakom Årjängstravet planerar att starta en ny verksamhet för personer med funktionsvariationer och till det har de beviljats ett stöd från Allmänna arvsfonden på fyra miljoner kronor.

I över två år har planerna för den nya verksamheten mejslats fram tillsammans med ansökan till arvsfonden och när beskedet om stödet på fyra miljoner kom var det så välkommet att tårar började rinna vid travbanan i Årjäng.

– Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger travbanechefen Johanna Karlin.

Nu finns en ekonomisk stomme till satsningen som beräknas uppgå till det dubbla, det vill säga runt åtta miljoner kronor, och tanken är att bland annat bygga ett nytt tillgänglighetsanpassat utbildningsstall. Stallbyggnaden ska inrymma teorirum, omklädningsrum, dusch och RWC.

– Det finns ett behov som vi vill tillgodose med den här satsningen, säger Johanna Karlin.

Den nya verksamheten planeras bestå av utbildningsaktiviteter, körning med travhästar, ridning och läger för personer med funktionsnedsättning, samt barn och ungdomar.

 I klippet ovan får du veta mer om satsningen som kan vara den första i sitt slag i Sverige, enligt Johanna Karlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.