Foto: SVT

Arrangören nöjd med Svenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rallyt slutade med både värmländskt och finländskt i topp när Pontus Tidemand vann WRC2-klassen och Jari-Matti Latvala stod som segrare i WRC-klassen. Och arrangören är nöjd med helgens tävlingar.

– Det har varit en fantastisk helg! Det är jättekul att vi har lyckats med vägarna, vädret har varit med och publiken har varit på gott humör. Det känns jättebra! säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Nytt för i år var att man flyttade serviceplatsen och målgången från Karlstad till Torsby, något som såhär i efterhand visade sig vara ett bra drag från Rally Sweden.

Svenska rallyt 2017

– Det har varit en utmaning såklart. Men nu har vi sett hur det fungerat och vi har lärt oss mycket inför kommande år. Men över lag har det varit en väldigt bra utveckling för oss att göra så här, säger Glenn Olsson.

Läs mer: Tidemand vann Svenska rallyt WRC2

Vad har varit det bästa i helgen tycker du?

– Vädret! Blå himmel och sol gör så mycket för tv-sändningarna. Jag vet att det har varit fantastiska bilder som gått ut till hela världen. Det känns gött!

Hur gött är det med en värmländsk seger då?

– Jättekul för Pontus och Jonas, otroligt roligt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2017

Mer i ämnet