73-åriga Lennart Bergsten är en av de som rycker in när plikten kallar Foto: SVT

Fullt i arresterna – pensionerade poliser rycker in

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tar hjälp av pensionerade poliser för att hålla arresterna runt om i länet öppna på helgnätterna. Lennart Bergsten är en av de som rycker in när plikten kallar i arresten i Kristinehamn.

– Man ska vara lugn och sansad och inte ta åt sig av vad nån säger. Det blir lite okvädningsord men det är inget att bry sig om. Det är ju inget personligt, säger han.

Lennart Bergsten jobbade som polis i 48 år. Han är nu 73 år och är en av närmare tio före detta poliser som hjälper till på helgerna när cellerna fylls med folk som behöver nyktra till eller som har omhändertagits av andra skäl.

Genom att arresterna runt om i länet kan hållas öppna kan transporterna minska och risken för överbeläggning i Karlstad blir mindre.

– Det är klart att det är positivt för oss. Vi får erfaren personal som har en stor rutin på att hantera personer som försatt sig i en besvärlig situation, säger Joakim Nyman, stf lokalpolisområdeschef i Kristinehamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.