Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagskvällen och natt till lördag arbetade personal från fem räddningstationer, berättar insatsledaren Magnus Backman. Hör mer brandens omfattning och vad som kan ha orsakat den i klippet. Foto: SVT/Camilla Gustafsson

Lyckades begränsa skadorna vid brand i träindustri utanför Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Det var strax efter klockan 18 på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades om en brand i en träindustri utanför Säffle. Under lördagsförmiddagen kunde insatsledaren konstatera att man lyckats begränsa skadorna trots stor spridningsrisk.

Det var vid 18-tiden när Daniel Jakobsson, ägaren av Dyvlanda Såg & Hyvleri, kom hem och såg rök vid anläggningen. Sedan gick det fort till fullt utvecklad brand. Det var pannrumsdelen med ett intilliggande hyvleri som brann med öppna lågor.

– Jag ringde räddningstjänsten och sedan var det bara att rädda det som räddas kan, säger Daniel Jakobsson.

Stor oro

När insatsledaren Magnus Backman kom till platsen på fredagskvällen var spridningsrisken stor.

– Oron var att vi hade en spridning av branden till hyvleriet, men tack vare ett bra jobb från enheterna som var först på plats så lyckades vi begränsa branden snabbt, säger han.

Under kvällen och natten arbetade personal från fem stationer, berättar insatsledaren Magnus Backman. Strax före klockan 21 kunde man konstatera att delar av byggnaderna var totalförstörda men ingen person har skadats i branden.

Under lördagsförmiddagen återvände insatsledaren till platsen och kunde då överlämna eftersläckningsarbetet till fastighetsägaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.