Lars Månsson berättar om Arvika idrottscenter där det blir plats för de nya sporterna poptennis och pickleball. Se hur området växer fram i videon. Foto: Johan Hedlund/SVT

Arvika först i Europa med ny sport – blir del i storsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Om några veckor slår storsatsningen Arvika idrottscenter upp portarna i hamnområdet.

Då blir också Arvika först i Europa med en bana för poptennis, en sport som ägarna hoppas ska bli nästa stora grej efter padel.

– Här vill vi ha något för alla, säger Lars Månsson, operativt ansvarig.

När Arvika idrottscenter öppnar i mitten av juni blir det en samlingsplats för både idrott och kultur i hamnområdet på 2 350 kvadratmeter.

Här kommer banor för poptennis, pickleball, fotbollstennis, streetbasket och innebandy att finnas. Bredvid banorna blir det även ett bibliotek och läslounge där tusen böcker ska finnas tillgängliga.

Nya racketsporter

Tonvikten i området ligger på poptennis och pickleball, två racketsporter som har växt i rekordfart – framför allt i USA. Men i Europa är poptennis en ny företeelse.

Bakom satsningen står ett företag där bland andra tidigare tennisstjärnan Magnus Norman och ishockeyprofilen Jörgen Jönsson ingår.

I videon ser du hur området med de olika banorna växer fram och Lars Månsson berättar mer om satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.