Foto: TT

Arvikabo krävs på närmare halv miljon av Försäkringskassan

Uppdaterad
Publicerad

En man i Arvika har fått krav på återbetalning av närmare en halv miljon kronor som Försäkringskassan betalat ut i form av sjukersättning och bostadstillägg.

Enligt Försäkringskassans beslut om att kräva återbetalning ska Arvikabon ha fått ut 339 952 kronor i sjukersättning under perioden mars 2016 till mars 2019. Mannen hade fått ut ersättningen trots att han arbetade heltid under den aktuella perioden.

Under perioden mars 2016 till november 2018 har mannen också fått bostadstillägg på sammanlagt 141 231 kronor utan att ha rätt till det.

Försäkringskassan konstaterar i sitt beslut att pengarna betalats ut felaktig som en följd av att mannen inte anmält att han jobbat heltid. Han har därmed haft dubbla inkomster under hela den aktuella perioden. Totalt kräver Försäkringskassan honom nu på återbetalning av 481 183 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer