Åskvädret slog till i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Efter en rekordvarm majmånad kom så regnet – med buller och bång.

Ett stort antal blixtar har slagit ner i Värmland under lördagen. Först att höra smällarna slå ner var Storforsborna. Där började det åska redan vid 13.30.

Därefter kom ett åskområde in även över nordvästra delarna av länet, mellan Charlottenberg och Torsby.

Ovädret rörde sig sedan i sydostlig riktning och vid Hagfors, Filipstad, Slottsbron och Karlstad hördes många smällar mellan 16 och 17.

Åskan har även drabbat Örebro län och Södermanland.

Problem efter åskovädret

I samband med åskan kom lokalt även en stor mängd nederbörd. Trafikverket gick därför ut med en varning för vattenplaning på väg 63 mellan Stockfallet och Alstrum.

Över 400 abonnenter i Eda kommun drabbades dessutom av strömavbrott vid 17.30, meddelar Ellevio. Felsökning pågick under kvällen, och elbolaget meddelade att strömmen kan komma och gå på grund av omkopplingar.

Hagel

Det är inte bara regn som fallit från den grå himlen på sina håll i Värmland. I Stodene i Karlstad har det även haglat, vilket du kan se i filmklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.