Åtalas för flera grova våldtäkter mot barn

Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas för flera fall av grova våldtäkter mot barn.

De grova våldtäkterna rör fyra barn under 15 år och har skett i en kommun i mellersta Värmland. Barnen är närstående till mannen.

– Av hänsyn till barnen kan jag inte säga exakt vilken relation de hade. Barnen var i blandade åldrar under 15 år, berättar kammaråklagare Cecilia Aronsson.

”Ett av barnen berättade”

Mannen har vid flera tillfällen utsatt barnen för sexuella handlingar som är jämförliga med samlag.

– Detta kom till polisens kännedom i höstas när ett av barnen berättade för en annan närstående vad som hade hänt, säger Cecilia Aronsson.

Särskild hänsynslöshet

Åklagare anser att brottet bör bedömas som grovt med hänsyn till barnets ålder och att mannen visat särskild hänsynslöshet genom att vid upprepade tillfällen förgripa sig på ett barn som han är närstående till. Dessutom har våldtäkterna skett på en plats där barnen har haft anledning att känna sig trygg.

– Det har skett inomhus, säger Cecilia Aronsson.

Nekar till alla anklagelser

Mannen åtalas nu för tre fall av grov våldtäkt mot barn och tre fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Enligt Aronsson nekar mannen helt till alla anklagelser.

Huvudförhandlingarna, som beräknas pågå i fem dagar, inleds nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer