En båt gick på grund utanför Kristinehamn natten mot måndag och Sjöräddningen fick rycka ut och rädda sju personer. Foto: Sjöräddningssällskapet

Sju berusade personer räddade i sjödrama på Vänern inatt

Uppdaterad
Publicerad

Sjöräddning och helikopter fick rycka ut och rädda sju berusade personer på en båt som gått på grund utanför Kristinehamn i natt.

– Samtliga kunde räddas in till land av sjöräddningen, säger vakthavande befäl Torbjörn Roos till SVT Nyheter Värmland.

Larmet kom in vid 01.37 natten mot måndag.

En båt hade gått på grund med ett gäng personer som ska ha varit rejält berusade enligt polisen.

– Vi hade en patrull på plats som hörde personerna när de kom i land. Enligt samtliga så ska personen som kört båten lämnat i en gummiflotte för att söka hjälp, så vi kan inte styrka brott och kan inte gå vidare med någon utredning om sjöfylleri.

Sjöfartsverkets helikopter tvingades under en längre tid söka efter den åttonde personen som sällskapet menade hade kört båten. Personen påträffades inte.

Haveriet ska inte ha inträffat en lång bit i från land.

– Hade det varit dagsljus så hade sällskapet kunnat vada i land, säger en av sjöräddarna som var med om räddningsaktionen, och fortsätter:

– För de inblandade var det förmodligen väldigt dramatiskt. Att i mörker i full fart köra upp och fastna på ett grund är en otäck upplevelse.

Både båt från Sjöräddningen och helikopter från sjöfartsverket ska ha ingått i räddningsaktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.