Mormor Helle Andersson, Ivar och Cecilia Fischerström får vänta för att komma in till äventyrsbadet. Foto: SVT

Äventyrsbadet fullt – gäster står i kö

Uppdaterad
Publicerad

Sundstabadet i Karlstad har de senaste veckorna fått stänga badet då det varit fullt av badsugna Karlstadsbor, campinggäster och norrmän.

– De får skriva upp sig på en lista, men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta innan man får komma in, säger Felix Kullgren, verksamhetsutvecklare på Sundstabadet.

En regnig och kall julimånad har gjort att allt fler söker sig till badhusen i Värmland under sommarlovet och semestern. På Sundstabadet i Karlstad har man för första gången fått säga nej till gäster som kommer dit då det varit fullt med besökare.

–  De senaste veckorna har vi fått upprätta en väntelista på grund av covidrestriktionerna så att det inte blir för mycket folk i badhuset, säger Felix Kullgren.

Fullt på flera platser

Badet har fått göra uppdateringar flera gånger dagligen på sociala medier på grund av fullt inne i badhuset. Även på andra badhus i Värmland har man märkt av att det varit fler besökare än vanligt under sommaren.

–  Vi har lite mer folk än vanligt när det är dåligt väder. Det har även varit Karlstadsbor som kommit hit, som ringt innan och frågat om det finns plats, säger Sebastian Andersson, badvakt på Arvika simhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.