Optimistiskt inför matchen

Uppdaterad
Publicerad

Idag lördag drar Damallsvenskan igång för nykomlingen Mallbacken. Klockan 14 är det avspark i Örebro mot KIF Örebro.

Att få spela på högsta nivån det vill ju alla fotbollsspelare, så högt som möjligt, och nu är vi där. Det ska bli kul, säger Stefan Johansson, tränare.

Inför säsongen har laget vävat flera nya spelare. Bland annat finskan Maija Saari, en rutinerad mittback med 70 landskamper i finska landslaget bakom sig, och säsonger i både Umeå och AIK.

Mallbacken

– Jag tror att jag får en stor roll i Mallbacken, och det är också en stor orsak varför jag valde att spela här, säger hon.

Maija Saari har skrivit ett 1-års kontrakt men kan tänka sig att stanna kvar i Mallbacken om laget blir kvar i Damallsvenskan.

– Jag väntar på hemmamatcherna på Strandvallen. Alla har byggt upp stora förväntningar om att publiken kommer stötta oss till sista minuten, så jag väntar riktigt på dom matcherna. Jag tror motståndarna kommer ha jättesvårt att spela mot oss hemma, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mallbacken

Mer i ämnet