Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Badhuset i Säffle stängs omedelbart Visa alla (2)
Visa alla (2)

Badhuset i Säffle stängs omedelbart

Uppdaterad
Publicerad

Badhuset i Säffle stängs en månad i förväg. En liten bit av innertaket i simhallen har trillat ned, troligtvis någon gång under helgen. I går kväll beslutade kommunen att stänga simhallen med omedelbar verkan, med anledning av säkerhetsrisken.

– Det kan trilla ned flisor i från taket. Byggnaden mår inte bra, det är ju en ålderstigen byggnad från 1972 och den har gjort sitt, säger Gustaf Andersson, vd för Säflebostäder som sköter fastigheten.

– För att garantera säkerheten för allmänheten och vår badhuspersonal har jag tillsammans med verksamhetens chefer tagit beslutet att vi tills vidare stänger badhuset, säger kommundirektör Ingemar Rosén i ett uttalande på Säffle kommuns hemsida.

Tanken var att stänga simhallen första maj, men nu stängs den alltså tidigare än väntat. Beskedet kom efter att kommunstyrelsen beslutat om att riva byggnaden när den stängts ned. Nu väntar bara kommunfullmäktiges medhåll i frågan. 

– Byggnaden har varit dålig länge, egentligen för dålig. Vi vill att det ska vara säkert hela vägen ut. Nu behöver vi inte äventyra någonting, säger fritidschefen Viktor Weiberg. 

Den nya simhallen beräknas stå klar till Lucia i år och Säffle skulle stått utan badhus i åtta månader. Nu blir det istället nio månaders väntan för simsugna Säfflebor. 

– Det är lite tråkigt att stänga den för simklubbens verksamhet men det känns lättande också. Nu är ju den nya snart på plats och det finns ingen risk att någon skadas, säger Viktor Weiberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer