Bakom kulisserna hos oss – Ansvar för innehållet

Uppdaterad
Publicerad

Värmlandsnytt fyller 10 år i år. Därför ska ni nu, i fem reportage, få följa med bakom kulisserna och se hur vi jobbar på redaktionen. I fjärde delen får ni träffa vår redaktionschef som också är ansvarig utgivare.

1961 var året då regionala sändningar startade i Karlstad. Detta i form av ”Värmlandskvarten”. 1986 startade sedan Tvärsnytt där nyheter från Värmland ingick. Värmlandsnytt i sin nuvarande form startade den 3 september 2001. Då fick vi också en helt ny datateknik för sändningarna. Under åren har också många program gjorts i Karlstad som Hajk, Konsumentmagasinet, Landet Runt och Fråga Doktorn – men nu görs enbart nyheter.

Idag finns regionala nyhetsstationer på elva orter i Sverige, samt små lokalredaktioner på ytterligare åtta orter. Värmlandsnytt har sedan sex år tillbaka redaktionen precis vid Stora Torget i Karlstad.

På Värmlandsnytt jobbar i nuläget 31 personer. Vi är reportrar, fotografer, redigerare, webbredaktörer, programledare, sädningsproducenter, tekniker, webbredaktörer, planerare, personalare och chefer. De allra flesta hos oss har flera olika arbetsuppgifter och hoppar mellan olika roller olika dagar.

På vårt kontor kommer första medarbetaren klockan 4:30 på morgonen – det är dagens morgonprogramledare som då börjar sätta ihop dagens första sändning. Första sändningen går i SVT1:s Gomorronprogram klockan 7:10, därefter en gång i halvtimman fram till och med klockan 9:10. På kvällen sänder vi klockan 18:10, 19:15 i SVT1 och 22:15 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.