Peter Bergström, räddningschef i Torsby,

Barn försvann i skogen i Nordvärmland – hittades efter stort pådrag

Uppdaterad
Publicerad

De två barn som försvann på fredagseftermiddagen hittades av privatpersoner vid 17-tiden. Barnen, fem och åtta år gamla, anmäldes försvunna i trakterna av Bredsjön i Nordvärmland vid 14.30-tiden.

Barnen var båda välbehållna:

– Barnen påträffades ett par kilometer från den plats där de sist observerades. Det var privatpersoner som observerade barnen så de kunde komma tillbaka till sina föräldrar, säger Peter Bergström, räddningschef i Torsby.

Stor sökinsats

Flera polispatruller, räddningstjänst och helikoptrar sattes in i sökandet efter barnen. Området där de försvann är otillgängligt och stora sökresurser sattes in:

– Det här området mellan Branäs och Kindsjön, det är skog och berg. Det är enorma ytor att söka i, säger Peter Bergström, räddningschef i Torsby.

Helikoptrar, bland annat från Norge, begärdes in och räddningstjänst från Vitsand och Sysslebäck hjälpte till i sökandet.

Vandrade i skogen

Barnen, en femårig flicka och en åttaårig pojke, vandrade tillsammans med sin familj i skogen en bit från Kindsjöns camping när de försvann, enligt polisens presstalesperson Stefan Wickberg. Innan de försvann sågs de vid Bredsjön som ligger bredvid Kindsjön, strax väster om Sysslebäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.