Bilist körde på gångbana – trafikanter kastade sig undan

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn uppgavs ha blivit påkört av en bil på en gång- och cykelbana i Charlottenberg i Eda kommun. Enligt polisen fick flera andra gångtrafikanter kasta sig undan för att undvika att bli påkörda.

Händelsen inträffade vid 14.30-tiden på lördagseftermiddagen när en bil kom körande på en gång- och cykelbana i Charlottenberg.

– Bilen körde inte särskilt fort men flera personer tvingades ändå kasta sig undan, berättar polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Litet barn påkört

De initiala uppgifterna gjorde gällande att ett barn hade blivit påkört.

– Det är en flicka i femårsåldern. Hon ska ha hamnat under bilen men som tur var gick det inte så fort, sa Sophia Jiglind.

Föraren smet

Föraren smet från olycksplatsen och polisen cirkulerade området i jakt på bilföraren.

– Vi har signalement, bra uppgifter att gå på och folk har filmat på platsen. Det skulle förvåna mig mycket om vi inte fick tag i föraren, sa Sophia Jiglind.

Misstänkt person kontrolleras

Under senare delen av eftermiddagen påträffade polisen ett misstänkt fordon.

– Vi har också en person som vi tror har kört bilen. Han kontrolleras just nu, säger Dan Grabö vid polisen i region Bergslagen.

Han reviderar också de tidiga uppgifterna om vad som hände på platsen.

– De nya uppgifter vi fått från bland annat vittnen handlar om att flickans cykel ska ha blivit påkörd och att flickan inte träffades direkt av bilen, säger Dan Grabö vidare.,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.