• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Polis, räddningstjänst och ambulans har kallats till Östra Sund, Arvika, där sökandet pågår efter en försvunnen man efter en misstänkt båtstöld. Foto: Bengt AnderssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Båt stulen – polisen söker efter man i vattnet

Publicerad

Sjödramat i Kyrkviken i Arvika är över. Polisen har nu hittat den man i 50-årsåldern som man sökt efter i vattnet vid Östra Sund på morgonen. Han är tillsammans med en man i 30-årsåldern gripen misstänkt för båtstöld.

Polisen larmades vid åttatiden på morgonen till Östra Sund  i Arvika efter en misstänkt båtstöld.

– Vi får samtal från en man i Östra Sund som uppger att han ser en man som simmar iväg med hans båt, säger Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.

När polisen får upp den misstänkte tjuven ur vattnet, vid en vass inte långt från platsen där båten stals, säger han att han saknar en man han varit tillsammans med.

Både räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och ett sökande inleddes.

Här pågår sökandet på vattnet i Kyrkviken utanför Arvika efter den man som uppges vara försvunnen. Foto: Bengt Andersson

Hittad efter ett par timmar

Strax efter klockan tio meddelade polisen att den mannen i 30-årsåldern hittats i Dottevik.

– Det var utomhus, på en väg, inte i vattnet men det är oklart om han varit i vattnet, säger Christina Hallin.

Båda männen är nu misstänkta för stöld av båt. Ingen av dem är i behov av vård efter morgonens drama, enligt polisen.

– Nu är de förda till polishuset där vi kommer hålla förhör med dem. Sedan får en åklagare besluta om de ska släppas eller vara fortsatt frihetsberövade, säger Christina Hallin.

Polisen uppgav inledningsvis att den man som simmat med båten är i 50-årsåldern. Nu har de korrigerat uppgiften och uppger att han är i 30-årsåldern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer