Arkiv. Två av båtbussens linjer ställs in efter grundstötningen. Foto: SVT

Båtbussar ställs in efter grundstötningen

Publicerad

Karlstadsbuss ställer in båtbusstrafiken på linje 95 och 96 tillsvidare. Orsaken är att båten som trafikerade linjen gick på grund i lördags och skadade en propeller.

– Vi avvaktar tills den ordinarie båten åter är i trafik och förlänger istället trafiken med motsvarande antal dagar i augusti, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland i ett pressmeddelande.

Båten har trafikerat sträckan som går mellan Karlstad och Kristinehamn och i Kristinehamns skärgård. Det är en rutt som enligt Karlstad buss inte kan trafikeras med en mindre ersättningsbåt och därför ställs turerna in.

– Vi är överens om att tillfälligt stoppa trafiken både av komfort- och säkerhetsskäl, säger Mathias Lindgren. Vi vill att våra passagerare ska ha en positiv upplevelse av sin resa med oss.

Det finns i dagsläget ingen prognos för när trafiken är igång igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer