Öring som belöning

Uppdaterad
Publicerad

1422 öringar släpptes ut i i Åsfjorden utanför Grums i lördags förmiddag. Fortum finansierar utsättningen av Gullspångsöringarna och fiskarna kommer från deras odling i Nykroppa.

Utsättningen är en belöning och uppmuntran till Grums trollingklubb som var flitigast i länet på att rapportera in sina fångster till projektet Fångstdata för vänerlax och öring.

– Rapporterna om fångst ligger till grund för Fortums arbete med utsättning av fisk och blir ett kvitto på fiskens kvalité och hur utsättningen fungerar, säger Johnny Norrgård verksamhetsansvarig på Fortum.

Totalt 1422 fiskar rapporterade Grums trollingklubb in till projektet och lika många öringar fick man alltså ta emot som belöning.

– Det är stort, för vi försöker jobba för ett bättre och mer hållbart fiske i vårt närområde så allt vi kan få bidra med är bra, säger Kalle Abersparr, kassör i Grums trollingklubb som noga dokumenterade utsättningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer