Berit Högman blir landshövding

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländska riksdagsledamoten Berit Högman (S) har utsetts till ny landshövding i Västernorrlands län. Hon blir den första kvinnan på den posten.

– Berit Högman har ett stort engagemang och en bred erfarenhet från olika politikområden och organisationer. Det är glädjande att regeringen beslutat att utse Berit Högman till landshövding i Västernorrlands län, säger Ardalan Shekarabi (S), civilminister i ett pressmeddelande.

Berit Högman tillträder den 16 april då hon efterträder Gunnar Holmgren som lämnar av familjeskäl. Hon är född 1958 i Järpliden i norra Värmland och är riksdagsledamot sedan 2002.

– Det är en verklig förmån att få fortsätta arbeta i demokratins tjänst och dessutom i ett län som jag besökt regelbundet under lediga veckor i 35 års tid. Jag ser verkligen framemot detta, säger Berit Högman i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer