Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du mer vad badhus protesterna handlar om. Foto: SVT

Beslutet om badhus i Grums väcker protester

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att inte bygga ett nytt badhus eller renovera det gamla i Grums har utlöst protester. Över 1100 personer har skrivit under en kampanj för att bevara badhuset.

Badhuset i Grums är slitet och det fanns planer på att renovera det eller bygga ett nytt. Men kommunen kommer istället att satsa på att bygga en skola och en idrottshall. Det har utlöst en våg av protester bland kommuninvånarna. Men enligt kommunalrådet Malin Hagström (S), så har kommunen aldrig bestämt att de skulle bygga ett nytt badhus.

– Det är inte heller något beslut att dra tillbaka, säger hon.

Däremot planerar Karlstads kommun att bygga ett badhus i Vålberg som Grumsborna också kommer kunna använda. Till exempel ska skolbarn från Grums kommun bussas dit. Men Idun Izzah Hermansson, som startat namninsamlingen ”Vi vill kvar vårt badhus i Grums” är kritisk.

– Jag tycker att alla delar ska finnas och att strunta i ett badhus för att bygga det andra är inte rätt, säger hon.

I klippet ser du mer vad protesterna handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.