Liselotte Skalare är en av biblotikarierna som kommer att hänga på stranden i sommar. Foto: Grums kommun

Biblioteket flyttar till beachen i sommar

Publicerad

Packade du ner det mesta i strandväskan men glömde boken? Är det till en av stränderna i Grums du ska så löser det sig kanske ändå. Grums bibliotek kommer nämligen att flytta ut till kommunens stränder i sommar.

– Vi satt och pratade vid fikat en dag och kom på idén, berättar Liselotte Skalare som jobbar som barnboksbibliotekarie och bibliotekssamordnare i Grums kommun.

Sagt och gjort. Tack vare att det numera går att låna böcker och skaffa lånekort via en surfplatta öppnas också möjligheten upp att flytta ut bibliotekets verksamhet. Det har man gjort några gånger tidigare, men det är första gången man flyttar ut verksamheten till stränderna.

– Om det är bra väder så är det så lite besök på biblioteket. Då är ju folk på stränderna, så då får vi åka dit de är, säger Liselotte Skalare.

Pocket till vuxna – sagor till barn

Men på grund av det varierade svenska vädret har man inte spikat exakt vilka datum biblioteket flyttar ut, förutom första besöket som sker på Hasseldalen nu på torsdag. Då kommer man att satsa på att försöka erbjuda något för alla.

– Vi kommer ha med oss pocketböcker som riktar sig till vuxna, men också lite smått och gott att dela ut till barnen och kanske ha en liten spontan sagostund, säger Liselotte Skalare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.