Bibliotekshuset utrymt – igen

Bibliotekshuset i Karlstad fick under förmiddagen utrymmas för andra gången på grund av brandlarm. Därmed fick också det pågående kommunfullmäktigemötet avbrytas.
– Om det fortsätter så kan vi få avbryta mötet och fortsätta i morgon, säger fullmäktigeordförande Anders Knape (M).

– Alla står här utanför och vi har inte fått någon information om vad det beror på. Nu kom brandkåren, säger SVT Nyheter Värmlands reporter Bengt Hedin.

Det är andra gången inom loppet av bara några timmar som brandlarmet går i bibliotekshuset. Under morgonen utrymdes huset efter att damm löst ut brandlarmet. Vid halv elva på förmiddagen var det alltså dags igen.

– Det har gått en larm igen, men om det beror på något tekniskt fel eller om det beror på nått annat är oklart. Men det pågår reparationsarbete i byggnaden, säger kommunens säkerhetskoordinator Patrik Persson.

Knape (M): ”Mötet kan komma att flyttas”

Under förmiddagen pågår kommunfullmäktigemöte i bibliotekshusets sessionssal, där ska politikerna bland annat fatta beslut i den omdebatterade frågan om en ny detaljplan för området Rud i Karlstad, där bland annat en moské ingår. Men nu säger fullmäktiges ordförande att om problemen med utrymningar fortsätter så kan man få avbryta mötet.

– Det är mycket olyckligt när vi tvingas avbryta förhandlingarna för en utrymning för andra gången, om det fortsätter så här kan vi få avbryta kommunfullmäktige och fortsätta i morgon, säger Anders Knape (M).

Strax före klockan 11 kunde fullmäktigemötet återupptas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer