Kanske är BIK på väg uppåt i tabellen Foto: SVT

BIK har hittat självförtroendet

Uppdaterad
Publicerad

BIK Karlskoga som spelar i Hockeyallsvenskan tycks ha återfått självförtroendet efter flera bra matcher och nu senast två vunna matcher. I morgon väntar serietvåan Leksand på bortaplan.

Idag tränade Karlskogalaget i Nobelhallen under ledning av den nye tränare Niklas Czarnecki.

– Vi har spelat bra en längre tid. Det började med AIK för tre matcher sedan, även om vi inte fick några poäng med oss då. Sen har vi lyckats ännu bättre. Försvarspelet har blivit bättre och så vågar vi spela ut med pucken, säger han.

”Laget är mera stabilt nu”

Trots det ligger Karlskoga efter 36 spelade matcher kvar på en sistaplats i tabellen. Nu är det sex poäng upp till konkurrenterna Västervik och Troja-Ljungby ovanför kvalstrecket.

– Laget är mera stabilt nu och spelet börjar sitta mer och mer. Och mentalt betyder de två segrarna som vi noterat mycket. Och att vi tog Timrås skalp är oerhört viktigt. De är ju serieledare. Det gav oss en känsla att vi kan spela bra ishockey. Så vi har goda chanser att ta oss över strecket, menar Czarnecki.

Med 16 omgångar kvar i seriespelet tycks laget ha ett nytt självförtroende bland annat tack vare de senaste välspelade matcherna. Dessutom en mycket fin målvaktsinsats av junioren Olle Eriksson Ek som lånats in från Färjestad.

– Det kändes riktigt bra, det är väl något att bygga vidare på och ta med sig en massa självförtreonde. Bara fortsätta och köra och bygga vidare, säger Olle Eriksson Ek stolt.

”Det finns inga lätta matcher i den här serien”

Nu väntar Leksand i ett bortamöte i morgon, Leksand som just nu ligger tvåa i serien

– Det är ingen lätt match. Det finns inga lätta matcher i den här serien, men det är extra tufft att möta Leksand, fortsätter Olle Eriksson Ek.

– Det gäller att åka till Leksand och tro på det vi gör och våga spela ett hundraprocentigt försvarspel. Visst vi har en fin möjlighet imorgon, avslutar Niklas Czarnecki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.