Hazel Svensson är styrelseledamot och talesperson för Värmland Pride. Här besöker han Sannerudsskolan i Kil tidigare i veckan. Foto: SVT

Blev spottad och slagen i ansiktet under prideparad

Uppdaterad
Publicerad

Det var i samband med lördagens prideparad i Karlstad som en av frontfigurerna för årets parad blev påhoppad av en eller två stycken motdemonstranter, det skriver Nya Wermlands-Tidning.

– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, berättar Hazel Svensson.

Enligt Nya Wermlands-Tidning var det när prideparaden nådde Gubbholmen som attacken mot Hazel Svensson, styrelseledamot och talesperson för Värmland Pride, ska ha inträffat. Han gick först i tåget med en megafon i handen när två aggressiva motdemonstranter plötsligt dök upp.

– Eftersom jag har varit frontfigur och gick längst fram attackerade de mig. De spottade mig först i ansiktet, men jag ropade istället kärlek till alla och fortsatte gå, berättar Hazel Svenssons för Nya Wermlands-Tidning.

Därefter skall en av motdemonstranterna även ha utdelat ett slag som träffade Hazel Svensson i ansiktet.

Polis på plats kunde snabbt agera och avlägsna två personer från platsen. Händelsen är polisanmäld och de två männen, som uppges vara i 20-årsåldern misstänks för ofredande och försök till misshandel.

– Självklart är det ledsamt att sådant här sker, men det rättfärdigar ännu mer vår prideparad. Kampen mot den här typen av människor måste fortsätta, säger Hazel Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.