I videon berättar Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK, mer om processen med ett nytt VM-avtal och varför det inte får kosta för mycket. Foto: SVT

”Blir det för dyrt backar vi ur”

Publicerad

Efter Svenska rallyts flytt till Umeå är rallycrossen i Höljes den enda kvarvarande stora VM-tävlingen i Värmland.

Men ännu finns inget kontrakt för framtida arrangemang och viss oro finns för att kostnaden för att få ett avtal blir för hög.

– Blir det för dyrt backar vi ur, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK.

Svenska rallyts flytt till Västerbotten skickade chockvågor genom Motorsportvärmland då en lång epok nu är över.

– Det är klart att det är dystert att de inte orkar hänga kvar och att klimatet ställer till det och gör det för osäkert. Men hur det påverkar oss vet vi inte så mycket om i nuläget, vi har jobbat på varsin front. Kanske kan vi locka till oss några nya partners som vill fortsätta att satsa på motorsport i Värmland, säger Morgan Östlund.

Förhandlingar pågår

Rallycrossen i Höljes är nu den enda stora VM-tävlingen kvar i länet och förhoppningarna är goda om att det så ska förbli i många år framöver. Men just nu finns det inte något kontrakt för framtiden.

Morgan Östlund tar inget för givet i det pågående förhandlingarna. inte minst eftersom avtalen för att få arrangera tävlingarna blir dyrare och dyrare.

I videon berättar han mer om processen med ett nytt VM-avtal och varför det inte får kosta för mycket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.