Blixthalka – lastbil välte på E18

Uppdaterad
Publicerad

Ishalkan fortsätter att ställa till det i trafiken. Vid halv två-tiden natten mot tisdag välte en lastbil på E18 utanför Kristinehamn. Vid strax efter 07 öppnades vägen upp igen.

Vägen är helt avstängd från Väsemotet, ostgående riktning. Trafikverket räknade med mycket stor påverkan fram till klockan tio, innan lastbilen bärgats.

– Ingen har skadats, men det är ingen framkomlighet alls från Väse i riktning mot Kristinehamn, säger Olle Lund, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Bärgningsarbetet gick fortare än beräknat och strax efter klockan sju på morgonen så var det fullframkomlighet på vägen igen.

Flera olyckor

Två olyckor inträffade utanför Hedemora på annandagskvällen. Vid 23-tiden voltade en personbil och vid 21.41 kom ett larm om en frontalkrock, skriver Dala-Demokraten.

– Det har inte varit några allvarliga personskador, säger Olle Lund till TT.

Polis och räddningstjänst larmades strax före 22.30 till en olycka på E4 utanför Jönköping, där en skåpbil kört in i ett räcke.

– En annan lastbil körde sedan in i räddningstjänstens bil och in i en polisbil, säger Daniel Johansson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Ingen person skadades i olyckan.

Varnar för halt väglag

SMHI har utfärdat en varning för ishalka i ett stort område med flera tungt trafikerade sträckor, bland annat E4 mellan Södertälje och Jönköping, E18 mellan Örebro och Stockholm samt E22 mellan Oskarshamn och Norrköping. Varningen gäller till klockan sex på tisdagsmorgonen. Gul varning är också utfärdad för Gotland till klockan sju.

– Det är väldigt halt i stora delar av vår region. Både i Värmland, Dalarna och Örebro, säger Olle Lund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.