Blomqvist kör Rally Sweden

Uppdaterad
Publicerad

Duell mellan Stig Blomqvist och Petter Solberg i klassen Historic

– Det blir en gammal världsmästare mot en ännu äldre, säger Stig Blomqvist med ett skratt och en klar passning till fjolårssegraren och kombatanten i den historiska delen av Rally Sweden, Petter Solberg, som vann VM 2003.

Blomqvist har sju segrar i Svenska Rallyt i bagaget: 1971, 1972, 1973, 1977, 1979, 1982 och 1984.

Rallyt i Värmland 2014

– Vi går såklart för att vinna. Alltid, säger Blomqvists kartläsare Robert Jacobsson i ett pressmedelande.

Beslutet om en start i Rally Sweden Historic växte fram hos hos teamet och tog ny fart efter ett mycket uppskattat inhopp under SM-sprinten i Umeå där man var föråkare samt hade lite andra uppdrag med medåkning. Nu kommer att köra en lånad Audi Quatro från 1981.

– De som äger bilen tyckte vi skulle ställa upp och vi anmälde oss och sen gick finansieringen på bara ett par dagar. Ska bli väldigt, väldigt roligt att få köra Rally Sweden Historic, säger Stig Blomqvist.

Bland övriga som anmält sig finns Arne Rådström från Torsby, Oscar Svedlund, Kenneth Bäcklund och Lars-Ove ”Biffen” Olsson från Forshaga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rallyt i Värmland 2014

Mer i ämnet