Boende i Grums plågas av kackerlackor

Publicerad

I flera lägenheter på Järpegatan i Grums har de boende problem med skadedjur.

Kommunala bostadsbolaget, GHAB, sanerar ett antal lägenheter för att bli av med vägglöss. Samtidigt kommer nu också rapporter om kackerlackor i bostäder.

– I fyra, fem månader har vi haft kackerlackor här. Jag gillar inte kackerlackor.... shit, säger Esmaeil Eshaghezhi, som bor i en av lägenheterna tillsammans med fyra andra asylsökande pojkar från Afghanistan.

Mest kackerlackor

Fredrik Dahlberg, som är fastighetsförvaltare vid det kommunala bostadsbolaget, GHAB, som hyr ut lägenheter, bland annat till Migrationsverket, ser ingen dramatik i att det förekommer skadedjur i lägenheterna.

– Vi har gjort en utredning i våra trapphus för att se hur utbrett det är och vad vi har för skadedjur. Vi ser att det är inget alarmerande egentligen. Det är mest kackerlackor som är ett problem.

Både vägglöss och kackerlackor men du ser det inte som alarmerande, hur tänker du?

– Det finns ju, men det vi får in till oss åtgärdar vi så fort vi kan. Så vi känner att vi har kontroll på det.

Finns i kök och badrum

Lägenheterna där pojkarna bor har brister. Men att toaletten inte fungerar ordentligt liksom duschen och köksfläkten och belysningen över spisen kan de stå ut med. Men det är just det här med kackerlackorna som de tycker är jobbigt.

– Det är problem, de finns i köket och i badrummet, säger Reza Jafari.

Fredrik Dahlberg säger att ett saneringsbolag varit i lägenheten och gjort behandlingar och krävt vissa åtgärder från hyresgästerna – till exempel gäller renhållning.

– Det kanske inte alltid gått fram vad man ska göra så vi fått det resultat vi behöver ha.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer