Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Joe Bengtsson och Liselott Olsson berätta om vägens skick och hur det är att ta sig fram på den.

Boende rasar mot vinterväghållningen i norra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Boende norr om Sysslebäck är rejält upprörda över vinterväghållningen på riksväg 62.

På onsdagen kunde tidningsbudet Liselott Olsson inte fullfölja sitt uppdrag på grund av vägens skick.

– Det har aldrig hänt under tio års tid. Man åker med livet som insats, säger hon.

Packad snö och is på vägen varvat med stora potthål som får en normal personbil att skaka och hoppa rejält. Det har blivit vardag för de boende som använder sig av riksväg 62 norr om Brattmon.

Liselott Olsson är uppgiven när hon konstaterar att vinterväghållningen aldrig har varit sämre under alla de år som hon har arbetat som tidningsbud i Nordvärmland. Joe Bengtsson, boende i Kärrbackstrand och lokalpolitiker för De oberoende i Torsby (DoIT), instämmer.

I videon hör du Liselott Olsson och Joe Bengtsson berätta om vägens skick och hur det är att ta sig fram på den.

Ohållbart att köra på grund av ishalka

Att det är lite snö och is kvar på vägen är de vana vid – och så får det lov att vara enligt Trafikverket då det norr om Brattmon är en så kallad klass 3-sträcka – men ishalkan och alla gupp har gjort det ohållbart att köra bil där, menar de.

– Det har aldrig varit så här dåligt, säger Joe Bengtsson.

Trafikverket beordrade ut vägskrapa igen

Trafikverkets projektledare Elinor Örtendahl säger att de har fått ta emot flera klagomål, speciellt de senaste dagarna.

– Mycket handlar om mildvädret som varit. Nu har vi beordrat ut vägskrapan igen för att försöka hyvla till vägen. Men vi anser inte att entreprenören har misskött sitt uppdrag, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.