Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon ser du hur skicket på vägen är just nu och Birgitta Hammar berättar mer om sin och grannarnas frustration. Hör även Martina Rydberg på Trafikverket bemöta kritiken. Foto: SVT

Boende starkt kritiska mot söndervittrande väg i Ekshärad

Uppdaterad
Publicerad

Asfalt som vittrar sönder, potthål och rejäla gupp. Länsväg 915 i Ekshärad fortsätter att irritera invånarna.

Länsväg 915 börjar strax norr om Hagfors flygplats och passerar därefter bland annat Södra och Norra Skoga. Vägen består av både asfalt och grus och har länge orsakat problem för boende längs sträckan.

Birgitta Hammar är en av de som i flera år har kämpat för att standarden måste höjas på vägen. Fram till nyligen var grusavsnittet mellan Södra och Norra Skoga i ytterst dåligt skick, säger hon.

– Men efter massor av telefonsamtal och tjat kom det till slut en vägskrapa förra veckan. Nu är den biten åtminstone bra, frågan är för hur länge?

Trafikverkets svar

Men problemen med asfaltsvägen finns kvar. Martina Rydberg, enhetschef vägunderhåll Trafikverket, beklagar problemen som finns längs vägen och berättar att man lagar det mest nödvändiga – men några större åtgärder på vägsträckan är inte planerade de närmaste tre åren.

I videon ser du hur skicket på vägen är just nu och Birgitta Hammar berättar mer om sin och grannarnas frustration. Hör även Martina Rydberg på Trafikverket bemöta kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer