Boltic ställs mot Tranås i premiären

Boltic mot premiär i ”nya” Allsvenskan

Publicerad

På söndag drar årets bandysäsong igång. Boltic möter Tranås i premiären av Allsvenskan, som i år är en riksserie.

– Ska jag ge ett resultat så säger jag 6-3, kommenterar Per-Erik Saikoff, en av lagets tränare, som tror på seger.

Karlstads bandystolthet IF Boltic har inte hunnit förbereda sig jättelänge inför årets premiär. Laget har bara tränat en vecka på fullstor is, Tingvallas isbana låg klar i slutet av förra veckan. Laget har även haft problem med skador och sjukdomar under försäsongen som ställt till det.

– Vi har inte kunnat spela in det försvar som vi vill ha, det är bara de två senaste träningsmatcherna vi kunnat göra det, säger Per-Erik Saikoff och fortsätter.

– Men nu har vi tränat en vecka på storplan och det känns bättre direkt.

Veckan som gått tränade de måndag, tisdag, torsdag, fredag för att få allt att stämma. Men de har ändå inte stressat iväg.

– Man får ta det lite lugnt i början och inte bara rusa, säger Per-Erik Saikoff.

LÄS MER: Bandysammanslagning kan bli bakslag

IF Boltic slutade förra säsongen på en mittenplacering i Allsvenskan södra. En nyhet är att serien till i år har gjorts om och Allsvenskan har blivit en rikstäckande serie med både lag från norr och söder. Per-Erik Saikoff ser framför sig en jämn serie.

– Vi ska ligga på den övre halva, det är målsättningen och det får vi vara nöjda med, säger han.

– Vi kommer inte ha med toppen att göra men många lag kommer slå varandra.

Mikael Borstner lämnade efter förra säsongen rollen som tränare. Årets tränarstab består av Marcus Bergwall, Per-Erik Saikoff, Pål Hanssen, Fredrik Bergvall och Ryno Lindkvist.

– Tanken är att vi ska dela på det men Marcus och jag blir väl kanske de som tar den största biten, förklarar Per-Erik Saikoff.

”Tranås på Tingvalla ska bara vara två poäng”

Det största orosmomentet inför säsongen är att truppen är tunn, sjukdomar och skador kan komma att ställa till det. Per-Erik Saikoff hyllar lagets målvakt Johannes Gustavsson och betonar vikten av att nyckelspelarna är friska.

– Ted Wiklund och Nicklas Nyqvist ska hålla mycket av spelet och de måste vi ha i form och tillgängliga, säger han.

Söndagens match skulle egentligen ha spelats på lördagen men flyttas pågrund av andra idrottsevenemang. Bland annat har både Färjestad och Degerfors hemmamatcher på lördagen och Boltic vill nå samma publik. Men nu spelas alltså matchen mot Tranås på söndag.

– Det finns inget som heter måste inom idrotten, men det här är en match vi ska vinna. Tranås på Tingvalla ska bara vara två poäng, avslutar Per-Erik Saikoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.