Boule-SM till Karlstad

Boule-SM 2018 till Karlstad

Publicerad

Den 15–21 juli 2018 går Boule-SM av stapeln i Karlstad.
– Det är mycket glädjande att Svenska Bouleförbundet valt att arrangera Boule-SM 2018 i Karlstad. Det är ett arrangemang som gynnar besöksnäringen genom det stora antalet deltagare, säger Monika Bubholz (MP), ordförande Tillväxtutskottet. 

Man räknar med att cirka 2 000 personer kommer att besöka Boule-SM i Karlstad.

– Arrangemanget stärker Karlstads kommun som en idrottskommun med många mästerskap och större tävlingar, säger Monika Bubholz i ett pressmeddelande.

Tävlingsplatsen blir Stora torget och parkeringen framför Löfbergs Arena. 15.000 kvadratmeter kommer att fyllas med grus och göras i ordning till spelplan.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete och att komma till Karlstad. Det blir spännande att ha en tävling mitt på torget och att bygga upp en stor spelplan utanför Löfbergs Arena tillsammans med Karlstads kommun, säger Pontus Thuresson, Svenska Bouleförbundet.

– Vi hoppas också kunna locka nya deltagare till Boule-SM. Vi har inga kvalificeringskrav – det enda som krävs är tävlingslicens. Så sök upp en klubb och bli medlem eller starta själv en klubb och börja spela, uppmanar Pontus Thuresson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer