• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Amanda Nerstrand Andersson i Karlstad gör sin första match med nya klubben BK 1925 under lördagens boxningsgala. Tredje matchen som boxare gick hon mot Aletkia Strande i Oslo. Foto: Privat

Boxningsgala i Karlstad under lördagen

Publicerad

Amanda Nerstrand Andersson, 28, från Årjäng började boxas för tre år sen i klubben Nordmarken. Flytten till Karlstad för ett år sen innebar byte av klubb till BK 1925 och under Allhelgonagalan på lördagen går hon sin första match sen midsommar förra året.
– Jag vet inte så jättemycket om min motståndare men det ska bli jättekul. Det är första matchen med ny coach och ny klubb.

Motståndaren som Amanda Nerstrand Andersson möter Sandra Zadeh från BK Hammaren. Båda är b-boxare i 60-kilosklassen.

– Hon har varit mer aktiv i år och matchat då och då. Jag gick min senaste match midsommar 2018, säger Amanda Nerstrand Andersson.

Tror på vinst

Hon skrattar om medger:

– Det är ett tag sen och jag har varit förkyld de senaste tre veckorna. Jag kan inte lova att jag tar henne konditionsmässigt men jag tror faktiskt jag kommer ta det. Jag vill det så gärna!

De två möts vid 14-tiden. Det är tre gånger tre minuter som gäller, något som gör Karlstadsboxaren lite nervös.

– Förut har jag gått tre gånger två minuter. Det blir en tredjedel längre rond nu. Det ska inte vara något problem, jag har fått bra sparring att förbereda mig med av boxaren Sanne Johannsson på BK 1925.

Två hemmaboxare

Amanda Nerstrand Andersson är ett av Karlstadklubbens hemmahopp under Allhelgonagalan. Den andra hemmaboxaren är Mustafa Rezai.

– Han är rutinerad BK 1925:are, han är helhjärtat inne för boxning. Han möter Ali Aga Zamani, det är huvudnumret.

”Född till boxare”

Förutom den matchen finns det även en annan boxare hon inte vill missa, Ansu Keita, från hennes gamla klubb Nordmarken.

– Ansu är född till att boxa. Han är den som har lärt mig boxas, det är han som har haft hand om barnträningen, säger Amanda Nerstrand Andersson.

Allhelgonagalan arrangeras av BK 1925 under lördagen den 2 november på Sundsta idrottshus i Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer