Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Klas Olsson, Coop Värmland, berätta mer i klippet om resultatet för 2022 och hur de stigande matpriserna påverkat och om vinsten kommer gynna medlemmarna. Foto: SVT

Bra 2022 för Coop Värmland: ”Vi har blivit bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Senast Coop Värmland hade ett positivt rörelseresultat var 2013 men när man nu presenterar bokslutet för 2022 visar det på ett bra år.Rörelseresultatet visar plus 5,9 miljoner kronor.

– Vi har levererat bra butiker, vi har blivit bättre, säger Klas Olsson, kommunikationschef Coop Värmland.

Trots bra ett bra resultat valde Coop Värmland ändå att lägga ner två butiker tidigare i år, på Kroppkärr i Karlstad och på Vintergatan i Kristinehamn.

– Det är två stadsdelsbutiker med bara några kilometer till närmsta butik och de här två gick med förlust, säger Klas Olsson.

Den totala omsättningen för koncernens butiker uppgick förra året till 3,35 miljarder kronor vilket är en ökning med 490 miljoner kronor mot 2021. Man lagt totalt 57 miljoner kronor i investeringar i länet, bland annat på landsortsbutikerna i Sysslebäck, Lesjöfors och Högboda.

Hör Klas Olsson berätta mer i klippet om resultatet för 2022 och hur de stigande matpriserna påverkat och om vinsten kommer gynna medlemmarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.