Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En villa i Grava Rud strax utanför Karlstad totalförstördes på måndagen i en brand. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Kraftig villabrand i Karlstad – får brinna ner

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13.47 larmades SOS Alarm om en brand i en Villa vid Grava-Rud i Karlstad. Enligt larmoperatören för Räddningsregion Bergslagen ska det röra sig om en fullt utvecklad brand.

– Det slår ut lågor från dörrar och fönster, säger larmoperatör för Räddningsregion Bergslagen.

Räddningstjänsten försökte initialt dämpa branden men det lyckades inte. Enligt SVT:s reporter på plats kommer de låta villan brinna ned och då blir fokuset att förhindra spridning.

– Det var en fullt utvecklad brand redan när vi kom på plats, så vi har fått koncentrera oss på att rädda omkringliggande byggnader, säger Thomas Hörnström, insatsledare på plats.

Två personer lyckades ta sig ut ur villan innan räddningstjänsten kom till platsen. Ingen person ska vara fysiskt skadad.

Vid 16-tiden var branden under kontroll, enligt räddningstjänsten finns ingen spridningsrisk men man kommer att kvarstanna på platsen för att låta villan brinna ned kontrollerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.