Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från räddningstjänstens insats på Färjestad travbana i Karlstad där en brand bröt ut under fredagskvällen. Foto: Håkan Wikström/SVT

Brand på Färjestadstravet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under fredagskvällen ut i ett gym och en kontorslokal på Färjestadstravet i Karlstad. Räddningstjänsten genomförde rökdykning och kunde vid 21.30-tiden avluta insatsen.

Klockan 19:46 på fredagskvällen kom larmet om att det hade börjat brinna i byggnaden inne på Färjestad travbanas område.

– Det har brunnit i ett gym och ett kontorsutrymme i Totohallen på travbanan, säger Jan Thor, räddningsledare på plats.

Räddningsledaren vid travbanan: ”Rejält rökfylld”

I ett tidigt skede skickades fyra enheter från räddningstjänsten i Karlstad, Vålberg och Kil till travbanan. En halvtimme efter att larmet inkommit var läget under kontroll.

– Elden är släckt, såvitt jag kan bedöma i nuläget, men hela byggnaden är rejält rökfylld och det kommer att krävas rejäl sanering, sa Jan Thor då.

I kontorsutrymmet förvaras servrar till travbanans totomater, alltså de maskinerna där man gör spelen på travbanan. Gymmet används bland annat av Färjestad BK.

Vid 21.30-tiden hade räddningstjänsten avslutat insatsen på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.