En brand bröt ut på ett HVB-hem söder om Glava under lördagskvällen. Foto: Bengt Andersson

Brand på HVB-hem söder om Glava

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen bröt en brand ut i ett HVB-hem strax söder om Glava. Det var en fullt utvecklad brand och huset totalförstördes. En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand.

– Vi har gripit en man född 1971, och han är misstänkt för grov mordbrand, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen, till SVT.

Det var vid sju-tiden under lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till Glava där ett HVB-hem, (hem för vård eller boende) stod i lågor. Branden startade på vinden och var fullt utvecklad.

– Räddningstjänst är framme på platsen och jobbar med det. Vi har också en ambulans på plats. De har inte fört iväg någon från platsen, säger Mia Lorén, teamledare på SOS Alarm till SVT Nyheter Värmland.

En person gripen för mordbrand

En man i 50-årsåldern greps misstänkt för grov mordbrand. I huset fanns det åtta lägenheter.

– När branden är släckt kommer området att spärras av för vidare brottsteknisk undersökning, säger vakthavande befäl vid polisen, Torbjörn Roos.

Vid 07-tiden på söndagen var räddningstjänst och polis kvar på platsen. Huset totalförstördes.

– Man lät det brinna ner helt. Vi har bevakning på platsen nu och kommer göra en teknisk undersökning när det har svalnat, säger Lars Hedelin, vakthavande befäl hos polisen.

Ingen har skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.