Rottneros Bruk. Arkivbild

Efter branden på Rottneros Bruk – nu är produktionen igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Produktionen av pappersmassa vid Rottneros Bruk stoppades sent på fredagskvällen av en brand som startade i en torkcyklon med pappersmassa, men sedan sen eftermiddag är produktionen igång igen. Ingen person skadades.

Räddningstjänsten höll på i flera timmar för att komma åt och släcka branden i torkcyklonerna.

– Det var ett besvärligt släckningsarbete för vi var tvungna att komma med vatten uppifrån de 15 till 20 meter höga tornen för att kunna släcka, säger Fredrik Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Sunne.

Inga skador

Det finns risk för glödbränder i torkcyklonerna.

– Det är inte helt ovanligt. Det viktigaste var att ingen person skadades och att det inte blev några maskinella skador. Men det blir förstås ett produktionsbortfall, säger Kristin Israelsson, platschef vid Rottneros Bruk.

På Rottneros Bruk pågår arbetet med att rengöra torkcyklonerna och hon räknar med att produktionen av pappersmassa ska kunna komma igång under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.