Bränt gummi och snabba bilar på flygfältet

Uppdaterad
Publicerad

Det var dragracing, drifting och decibeltävlingar när Karlstad Racing arrangerade sin kanske sista motordag på gamla flygplatsen i Karlstad.

Doften av brända gummidäck låg stundtals tät över den gamla landingsbanan som för dagen blivit en arena för motordagen. Tusentals besökare var på plats för att se vem som kör snabbast och spelar högst musik i sin bilstereo.

Men det finns en risk att det blir den sista motordagen. De boende i närheten av flygplatsen har tidigare klagat över det höga ljudet.

– Det är ju extremt olyckligt, vi har ju haft ett långtgående samarbete med polisen för att kunna göra det här lagliga alternativet till den illegala streetracingen som vi hade i Karlstad tidigare, säger arrangören Anders Englund, ordförande i Karlstad Racing.

– Jag tror de har blivit lite bekväma i att det har lugnt ner sig på gatan. De har nog glömt bort vad det var som hände för 15 år sedan när vi hade olyckor för att vi inte hade den säkerhet som behövs.

Han är övertygad om att streetracingen kommer att dyka upp igen om arrangemang som motordagen försvinner.

– Det är olagligt, men folk har det här intresset, de kommer att göra det oavsett. De vill tävla med sina bilar och det finns inget motsvarande inom 20 mils radie.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.