Arkivbild. Foto: SVT

Bredd och djup på Kulturveckan i Sunne

Publicerad

I dag tjuvstartar Kulturveckan i Sunne, som sedan pågår till och med söndag 11 augusti. Programmet är fullspäckat.

– Vi vill ha både bredd och djup. Allt i programmet utgår från Selma Lagerlöfs författarskap. Hon var ju till exempel väldigt intresserad av politik och därför har vi bjudit in forskaren Magnus Ranstorp som ska prata om hur vi påverkas av terrorismen. Det är ett högst aktuellt ämne i dag, säger Tuula Dajén, ordförande i Stiftelsen Selma Lagerlöfs Litteraturpris.

Prisutdelning en höjdpunkt

Kulturveckan bjuder på allt från visning av kvarnen i Stöpafors, till teater med Emterviksamatörerna, till vandringar och sommarkonsert. På lördag 10 augusti delas dessutom Selma Lagerlöfs Litteraturpris ut. I år går det till författaren Kristina Sandberg.

– Det tycker jag är en av veckans höjdpunkter, men också när vi på torsdagen får besök av Jila Mossaed från Svenska Akademien. Efter henne kommer konserten ”Orientaliska strängar”, med syrisk musik, säger Tuula Dajén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.