Brödrosten på bilden har inget med olyckan att göra. Foto: SVT

Brödrost orsakade elchock – städare till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig städare fick föras till sjukhus i ambulans efter att ha fått en kraftig elektrisk stöt av en strömförande brödrost under onsdagsmorgonen. Olyckan inträffade i samband med städarbete.

Det var strax före klockan elva som polisen fick in uppgifter om arbetsplatsolyckan. Då hade en kvinnlig städare utfört ett städuppdrag i en privatbostad i Karlstad. I samband med städningen kom hon i kontakt med en strömförande brödrost.

– Hon slogs till marken av elstöten och var såpass illa däran att hon fick föras till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Trots att städarbetet utfördes i ett privat hem ligger arbetsmiljöansvaret hos arbetsgivaren, alltså den aktuella städfirma som städaren utförde uppdraget åt. Polisen kommer att upprätta en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott under dagen.

– Det är oklart vad det leder till i slutändan. Men utrett blir det, säger Lars Hedelin.

Hur allvarliga kvinnans skador är efter den elektriska stöten har inte gått att få uppgifter om.

– Jag har inga uppgifter om det, säger Lars Hedelin på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.