Nu pausas arbetet med lekplatsen. Foto: SVT

Bygget av äventyrslekplatsen på Skutberget stoppas tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Äventyrslekplatsen på Skutberget i Karlstad har av stadsbyggnadsförvaltningen bedömts inte kräva strandskyddsdispens men länsstyrelsen gör en annan bedömning. De menar att strandskyddsdispens krävs.

Nu meddelar Karlstad kommun att strandskyddsdispens kommer sökas i efterhand och ärendet hanteras av stadsbyggnadsnämnden.

Dispens för strandskydd behövs

Stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun beslutade den 4 februari 2021 att inte vidta någon åtgärd gällande den äventyrslekplats som håller på att byggas och som delvis är placerad innanför strandskyddat område på fastigheten

Nämndens bedömning efter en tillsyn på plats, var att lekplatsen inte krävde strandskyddsdispens. Lekplatsen som ska få en storlek på 3 000 kvadratmeter ansågs inte hindra allmänheten från att vistas på området och inte heller påverka livsvillkoren för djur och natur nämnvärt.

Men länsstyrelsen har gjort en annan bedömning och lämnar tillbaka ärendet till kommunen för att hantera det som tillsynsmyndighet.

Arbetet pausas tills beslut fattats

Teknik- och fastighetsförvaltningen beslutade under torsdagen att arbetet på platsen upphör tills dess att beslut om strandskyddsdispens fattas av stadsbyggnadsnämnden. Beslut om hur det blir, väntas under nästa vecka.

Vi har tidigare rapporterat om att polisen startat en förundersökning över bygget, gällande förseelse mot områdesskydd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer